Isometrisellä kuormalla apua jänne vaivoihin!

Jänteet rakastavat kuormaa!

Jänteet ovat lihasten kiinnityskohtia, ne siis kiinnittävät lihakset luihin kiinni. Ne koostuvat kollageenipitoisista säikeistä. Jänteet on suunniteltu kestämään isoja kuormia, mutta mikäli niitä ei kuormiteta monipuolisesti, saattavat ne kuivua, tulehtua tai jopa revetä. Siksi onkin erittäin tärkeää, että tiedät mitä jänteille tulisi tehdä.

Jänteiden nestekierto nojautuu lähestulkoon vain liikkeen varaan. Siksi niiden kuivumisen estämiseksi, tulee niitä kuormittaa säännöllisesti.

Jänteiden ja lihaksien isoin tehtävä on pitää meidät pystyssä, näin ollen jänteiden tulee kestää meidän kehonpainon lisäksi muuta kuormaa, kuten iskuja, vauhtia tai painoja. Monesti jännevaivoissa onkin kyse siitä, että emme ole tarpeeksi kiristänyt / vahvistanut jännettä. Mikäli jatkuvasti sen kantokyky ylitetään, voi siitä seurata jossain vaiheessa kipua.

Eli meidän tulee siis treenata jänteet kuntoon. Monesti kuntoutus jaetaan 2. eri tyyliin 1. hoidetaan vaan vaivaa 2. hoidetaan syytä.. Minun mielestä meidän tulisi hoitaa molemmat kuntoon. Oireileva jänne tarvitsee pitotreeniä heti kun sitä pystyy yhtään tekemään ja samalla meidän tulisi hoitaa myös syyt kuntoon! Eli lihakset eivät tee / ole tarpeeksi vahvat jostain muualta? Voi toki olla tasapaino ero myös eri lihaksien välillä liian suuri, sitä voidaan silloin tasoittaa.

Isometrinen harjoittelu.

Eli meidän täytyy alkaa kuormittamaan jännettä eri pituuksilla. alkuun on hyvä tehdä kivuttomasti kuormitusta siinä kulmassa ja avustettuna mikä ei satu. 30sek pitoja paikallaan ( voi olla jopa lisä kuormaa hieman) niillä saadaan jänne puristumaan ja sitä kautta rentoutumaan. Näin saadaan nesteet vaihtumaan ja jänteen säikeet heräteltyä.

Mitä vastaanotolla tapahtuu jänne vaivaselle?

Täällä voidaan arvioida mistä vaiva johtuu? Onko se VOIMA, LIIKKUVUUS vai HALLINTA ongelma? Käsittelyllä voidaan ainakin liikkuvuus ongelmia parantaa huomattavasti, sekä hieronta yleensä lieventää kiputiloja. Sen lisäksi minulta saa kuntoutusohjeet, mitä sille pitäisi tehdä?

tervetuloa