DSC02552.jpg

Hermolihashieronta

Hermolihashieronta on kehon hermolihasjärjestelmän hierontaa, jolla avataan lihasten hermotusta keskittymällä triggerpisteisiin ja lihaskalvoihin. Se auttaa erityisesti hermokipuihin, kuten esimerkiksi iskiasvaivaan, olkapääkipuihin tai päänsärkyyn.

Hermolihashieronta eroaa klassisesta hieronnasta siten, että käytämme enemmän otteita joilla pääsemme paremmin kalvoihin ja triggerpisteisiin käsiksi. Tällä tavalla voimme saavuttaa nopeampia tuloksia, kun hieronta toteutetaan ongelmien alkupisteet tiedostaen ja huomioiden.

DSC02557.jpg

Triggerhieronta

Triggerit ovat lihaksissa olevia kipupisteitä. Ne syntyvät lihasten osittaisesta hapenpuutteesta, jolloin ne muodostavat lihassäkeisiin ns. solmuja.

Triggereitä on usein joka puolella kehoa. Triggerpiste voi olla aktiivinen (eli aiheuttaa kipua tai muita oireita) tai latentti (aiheuttaa vain lieviä oireita tai heikentynyttä liikkuvuutta). Ne eivät aina aiheuta oireita itse pisteessä vaan oireet voivat ilmetä muualla kehossa. Runsas aktiivisten triggerpisteiden määrä saattaa myös nostaa laktaatti- eli maitohappoarvoja verikokeissa.